Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μόλις μεταβληθεί η αντίληψη, ή 'Γνώση' παύει να είναι αληθινή



Μπράχμα και Μάγια, Ένα παλιό παλιό Παραμύθι...όσο και ο Άνθρωπος

1ος Μύθος
          ΈΝΑΣ  ΠΑΛΙΟΣ ΜΥΘΟΣ Από την Ινδία μας περιγράφει πόσο μόνος ένιωθε ο θεός Μπράχμα.  Όντως ο θεός Μπράχμα ήταν ολομόναχος.  Δεν υπήρχε τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός από αυτόν, με αποτέλεσμα να βαριέται αφάνταστα. Σκεφτόταν πόσο όμορφα θα ήταν αν είχε κάποιον να παίξει μαζί του, ένα παιχνίδι ας πούμε. 

Πολύ θα ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι, αλλά δεν υπήρχε κανείς για να παίξει μαζί του.
Η ιδέα που κατέβασε του φάνηκε πολύ καλή. Για να διασκεδάσει θα δημιουργούσε μια όμορφη θεά.... 
Στρώθηκε λοιπόν στη δουλειά και έφτιαξε τη Μάγια. Μόλις η Μάγια απέκτησε υλική υπόσταση,  ο Μπράχμα της εξήγησε το σκοπό της ύπαρξης της. 


Εκείνη, λες και ήταν προετοιμασμένη για αυτό από καιρό, του απάντησε. 

"Ωραία, αλλά αν θέλεις να παίξουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, θα πρέπει να κάνεις ότι σου λέω." 
Εκείνος συμφώνησε και ακολουθώντας τις ιδέες της Μάγια δημιούργησε ένα ολόκληρο σύμπαν.  Δημιούργησε τον ήλιο και τα αστέρια, τη σελήνη και τους πλανήτες.
Στη συνέχεια δημιούργησε τη ζωή στη γη - την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τα ζώα.

Η Μάγια τότε του είπε: 
«Πολύ ωραίος ο κόσμος των ψευδαισθήσεων που δημιούργησες! Τώρα θέλω να πλάσεις ένα είδος ζώου που να διαθέτει ευφυΐα και να επίγνωση να εκτιμήσει το δημιούργημα σου»

Έτσι ο Μπράχμα έπλασε τους ανθρώπους και αφού ολοκλήρωσε τη δημιουργία, ρώτησε τη Μάγια πότε θα άρχιζε το παιχνίδι.

«Αρχίζουμε αμέσως» του απάντησε εκείνη.  
Πήρε  τον Μπράχμα και τον έκοψε χιλιάδες μικροσκοπικά κομματάκια. Τοποθέτησε ένα κομμάτι μέσα σε κάθε άνθρωπο και του είπε: 

«Τώρα αρχίζει το παιχνίδι! Εγώ θα σε κάνω να ξεχάσεις τι είσαι, και εσύ θα προσπαθήσεις να βρεις τον εαυτό σου».

Η Μάγια δημιούργησε το όνειρο, και ακόμα και σήμερα ο Μπράχμα προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι. Ο Μπράχμα ζει μέσα μας και η Μάγια μας εμποδίζει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε.
Όταν κάποιος ξυπνήσει από το όνειρο θα γίνει πάλι ο Μπράχμα και θα διεκδικήσει ξανά τη θεία φύση του. Εύλογα όμως ο Μπράχμα που αφυπνίστηκε θα πει: 

«Εντάξει, με εμένα τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα κομμάτια μου;»


2ος Μύθος
       ΈΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΙΟΣ Ινδικός και αυτός,  μύθος διηγείται, πως κάποια εποχή όλοι οι άνθρωποι ήσαν θεοί. Όμως, καταχράστηκαν τόσο πολύ τη θειότητά τους, ώστε ο Μπράχμα, ο κύριος των θεών, αποφάσισε να τους αφαιρέσει την θεία εξουσία και να την κρύψει σε ένα σημείο, όπου θα ήταν αδύνατο να την ξαναβρούν. Το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε, λοιπόν, ήταν το να βρεθεί μία κρύπτη.

Όταν οι ελάσσονες θεοί κλήθηκαν σε συμβούλιο για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, πρότειναν το εξής: «Ας θάψουμε την θειότητα του ανθρώπου μέσα στη γη».

Όμως, ο Μπράχμα απάντησε: «Όχι, δεν αρκεί, γιατί ο άνθρωπος θα σκάψει και θα την βρει».

Τότε, οι θεοί απάντησαν: «Σ΄ αυτή τη περίπτωση, ας ρίξουμε την θειότητά του στα τρίσβαθα των ωκεανών».

Όμως και πάλι ο Μπράχμα απάντησε: «Όχι, γιατί αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη όλων των ωκεανών και είναι βέβαιο, πως μια μέρα θα την ξαναβρεί και θα την επαναφέρει στην επιφάνεια».

Τότε, οι ελάσσονες θεοί κατέληξαν: «Δεν ξέρουμε πού να την κρύψουμε, γιατί δε φαίνεται να υπάρχει πάνω στη γη ή μέσα στη θάλασσα κάποιος τόπος στον οποίο να μη φθάσει μια μέρα ο άνθρωπος».

Τότε ο Μπράχμα είπε: «Να, τι θα κάνουμε με την θειότητα του ανθρώπου: Θα την κρύψουμε στα τρίσβαθα του ίδιου του του εαυτού, γιατί εκεί είναι το μόνο μέρος όπου δεν θα σκεφθεί να ψάξει».

Από εκείνη την εποχή, καταλήγει ο μύθος, ο άνθρωπος έκανε το γύρο της γης, σκαρφάλωσε, βυθίστηκε και έσκαψε, αναζητώντας κάτι το οποίο βρίσκεται μόνο μέσα του.



τώρα πια που γνωρίζουμε το κόλπο της Μάγια αλλά και την τιμωρία των ελλάσονων θεών, μπορούμε να μοιραστούμε την αλήθεια μεταξύ μας ώστε να ξυπνήσουν και όσοι δεν το 'καναν μέχρι τώρα.

Δύο αφυπνισμένοι άνθρωποι σε ένα χώρο μπορούν να διασκεδάσουν περισσότερο. Τρεις αφυπνισμένοι άνθρωποι ακόμα πιο πολύ. Φανταστείτε τι πανηγύρι θα γίνει όταν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θυμηθούν ποιοι πραγματικά είναι.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Σιγά- σιγά θα αρχίσουν και οι άλλοι να αλλάζουν, μέχρι που όλο το όνειρο θα έχει ολοκληρωθεί.

Οι μύθοι από όπου κι αν προέρχονται – από όποιο λαό και όποια θρησκεία – έχουν σαν σκοπό να μας διδάξουν να διεκδικήσουμε ξανά τη Θεία μας φύση και να ανακαλύψουμε το Θεό μέσα μας.
Είμαστε αθάνατες ψυχές. Υπάρχουμε εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια σε διαφορετικές εκδηλώσεις γιατί είμαστε η ζωή και η ζωή δεν πεθαίνει. Βρίσκεται μέσα στα δέντρα, τα ψάρια, τα πουλιά, τα ζώα, στα αστέρια, στον ήλιο, μέσα στο κάθε τι. Όπου κι αν κοιτάξουμε είμαστε εμείς.

Μόνον όμως όταν αποδεχθούμε τη Θεία μας φύση τότε θα βλέπουμε και τη Θεία φύση των άλλων και μόνο τότε θα είμαστε πραγματικά ένα με την ολότητα.

Πρόκειται για δυο από τους πολλούς μύθους που διηγούνται στην Ινδία.
Πρόκειται για μία ιστορία και μόνο. Δεν χρειάζεται να την πιστέψει κανείς μας εάν δεν το θέλει. 

Προσωπικά με ανακουφίζει η ιδέα να κατοικεί ο θεός μέσα μου. Και μου αρέσει να φαντάζομαι ότι ο ίδιος θεός κατοικεί μέσα σ” όλους και σ” όλα. Και όσο για τη Μάγια, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχούμε, και αυτή τελικά Μπράχμα είναι!



Η Γνώση δεν είναι Σοφία


         η γνώση μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Η γνώση δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια περιγραφή του Ονείρου. Το Όνειρο δεν είναι αληθινό, οπότε ούτε η γνώση είναι. Από όπου και να προέρχεται η γνώση, είναι αληθινή μόνο από ένα σημείο αντίληψης.

Μόλις μεταβληθεί η αντίληψη, παύει να είναι αληθινή. Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας με τη γνώση. Διότι τελικά αυτό αναζητάμε: να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να είμαστε ο εαυτός μας, να ζήσουμε τη δική μας ζωή αυτήν που προγραμματιστήκαμε να ζήσουμε.

Δεν είναι η γνώση που θα μας οδηγήσει στον εαυτό μας αλλά η σοφία. Πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό ανάμεσά τους γιατί δεν είναι το ίδιο. Ο βασικός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση είναι να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον, να συμφωνούμε ως προς αυτά που αντιλαμβανόμαστε. 

Ίσως η γνώση είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε για να επικοινωνούμε, γιατί οι άνθρωποι σπανίως επικοινωνούν από καρδιάς. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς τη χρησιμοποιούμε, επειδή γινόμαστε σκλάβοι της και παύουμε να είμαστε ελεύθεροι.
Η σοφία δεν έχει καμιά σχέση με τη γνώση έχει σχέση με την ελευθερία. Όταν είστε σοφοί, είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε τον νου σας και να ζήσετε τη ζωή σας. 

Ξαναγίνεστε παιδιά από πολλές πλευρές, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: ένα παιδί είναι αθώο και γι' αυτό μπορεί να πέσει στην παγίδα του πόνου και της δυστυχίας. 
Αυτός που καταφέρνει και ξεπερνά το Όνειρο είναι σοφός γι' αυτό δεν πέφτει πια σε παγίδες, γιατί τώρα ξέρει - έχει γνώση του Ονείρου.

Δεν χρειάζεται να συσσωρεύσετε γνώσεις για να γίνετε σοφοί ο καθένας μπορεί να το κατορθώσει. Ο καθένας. 
Όταν θα γίνετε σοφοί, η ζωή θα είναι πιο εύκολη γιατί θα έχετε γίνει αυτοί που πραγματικά είστε. 
Μην προσπαθείτε να γίνετε κάτι διαφορετικό, μην προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας και όλους τους άλλους ότι είστε κάτι που δεν είστε πραγματικά. 
Προσπαθώντας να γίνετε κάτι διαφορετικό αναλώνετε όλη σας την ενέργεια. Το να είστε ο εαυτός σας δεν απαιτεί καμία προσπάθεια γιατί είναι είναι μία φυσική διαδικασία, όπως η αναπνοή ας πούμε. 
_______________


Οι Διαφορετικές έννοιες του Βράχμα

Η λέξη Βράχμα και Βράχμαν ή Βραχμάν έχει διάφορες έννοιες.
. Το Βράχμαν Ινδουισμός είναι η Ινδουιστική ιδέα του άμορφου και υπερβατικού θεϊκού στοιχείου ή της θεϊκής ουσίας.

Ο  Βράχμα θεός  είναι ο θεός δημιουργός της Ινδουιστικής Τριάδας: Βράχμα, Βισνού, Σίβα.
Βραχμά βουδισμός είναι ένα είδος βουδιστικής θεότητας
Βραχμάνος ονομάζεται ο βεδικός ιερέας ή ο πιστός του Βραχμανισμού.
Μπραχμάνα είναι ινδουιστικά κείμενα επεξηγηματικά επί των Βεδών.
Γλώσσες μπραχμάν ονομάζονται μια υποθετική οικογένεια γλωσσών της Νέας Γουινέας


http://mythagogia.blogspot.gr/
http://agapidinami.blogspot.gr/
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/'


  Neo Perasma  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου