Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δοκιμάζοντας να αγγίξουμε την ανώτατη γνώση...




... Φτάνουμε στη Διαδικασία της Βαθμιαίας Δράσης

              Δεν μπορεί κανείς κανείς, να φτάσει στην ανώτατη γνώση μεμιάς, μόνο με βαθμιαία δράση, ένα βαθμιαίο ξετύλιγμα, φτάνει κανείς στην εσωτερική γνώση. Πολλοί τη λένε τέλεια γνώση. Αυτή η γνώση δεν είναι η αποτύπωση εντυπώσεων και πληροφοριών του κόσμου, του εξωτερικού κόσμου. Αλλά γνωριμία με το εσωτερικό. Με την ουσία.  Θα μπορούσα να πω ότι κατανόησα μια σειρά βημάτων που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει προκειμένου να αγγίξει αυτή τη περιοχή. 

Στην  εκκίνηση θα καταγράψουμε το συναίσθημα της εμπιστοσύνης. Χωρίς αυτήν δεν θα επιτύχουμε ποτέ την εκκίνηση.  Αφού έχουμε πλησιάσει και νιώθουμε ασφάλεια θα συμμετέχουμε.  Συμμετέχοντας, ακούμε.  Ακούγοντας εξετάζουμε αν θα δεχθούμε το δίδαγμα.  Αφού το δεχθούμε, τα εγκεφαλικά κύτταρα θα το καταγράψουν στη μνήμη.
Εκείνη όποτε χρειαστεί το ανασύρει και εξετάζει την ορθότητα.  Εξετάζει το νόημα των νοημάτων, των καταστάσεων και πραγμάτων που θυμάται. 


Μετά την εξέταση του νοήματος τα πράγματα κρίνονται και  επιδοκιμάζονται ή όχι. 


Η διαδικασία της κρίσης είναι πολύ σημαντική. Αν είναι θετική.  Αν έχουμε επιδοκιμασία, γεννιέται η επιθυμία. Η ανθρώπινη διεργασία λειτουργεί.  Συλλογίζεται. 
Συλλογιζόμενοι, δηλαδή ασκούμενοι με ζήλο  στους εαυτούς μας, συνειδητοποιούμε νοητικά την ίδια τη μεγάλη αλήθεια.  Εισχωρώντας και εμβαθύνοντας χάρη στη σοφία,  βλέπουμε ! Αυτή είναι η πραγματική όραση.  
_____________________________________  
από τη Διδασκαλία του Βούδα


Βούδας, δηλαδή ο Πεφωτισμένος, Ο Βούδας γεννήθηκε ως Σιντάρτα Γκοτάμα, πρίγκιπας της φυλής Σάκυα του Νεπάλ (Σακυαμούνι) το 563 π.Χ. Στη ηλικία των 30 ετών εγκατέλειψε τις ανέσεις του βασιλικού οίκου, για να αναζητήσει το νόημα της οδύνης που αντίκριζε γύρω του. Μετά από 6 χρόνια σκληρής εκπαίδευσης και πειθαρχίας εγκατέλειψε την οδό του ασκητισμού και κάθισε κάτω από τον δέντρο Μπόντχι, σε γαλήνιο διαλογισμό.

Την πανσέληνο του Μαΐου, με την ανατολή του πρωινού άστρου, ο Σιντάρτα Γκοτάμα έγινε Βούδας (Μπούντχα) ο Πεφωτισμένος. Κατόπιν περιπλανήθηκε στις πεδιάδες της βορειοανατολικής Ασίας επί 45 περίπου χρόνια, διδάσκοντας την ατραπό του Ντάρμα. Γύρω του αναπτύχθηκε μια κοινότητα ή Σάγκχα μοναχών -ανεξαρτήτως φύλου από κάθε κάστα και κάθε φυλή- αφοσιωμένων στην άσκηση της ατραπού του Βούδα. Το ιστορικό πρόσωπο που έλαβε τον τίτλο Βούδας πέθανε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σύγχρονων ιστορικών, το 486 π.Χ, στην ηλικία των 80 ετών περίπου.

__________________

NeoPerasma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου